Sandra Nolten

Adviseur

Sandra Nolten

Adviseur

06 13939451 06 13939451
Stuur mij een e-mail

Waarom ik bij PBLQ werk?
Werken aan vraagstukken met een informatie- en procescomponent en daarmee de ‘purpose’ van de organisatie van de klant waarmaken. Mijn voorkeur gaat uit naar opdrachten met een hoge mate van complexiteit en veel betrokkenen met hun eigen dynamiek en belangen. Opdrachten waarbij ik bijdraag aan de vertaling van strategie naar concrete uitvoeringsstappen, governance vraagstukken, verandertrajecten en teamvorming.

De afgelopen jaren heb ik in verschillende sectoren gewerkt in de functie van informatiemanager, lijnmanager, projectmanager, bedrijfsarchitect, projectportfolio controller, business analist.
Deze veelzijdigheid maakt dat ik snel een bijdrage lever in een nieuwe functie of setting.
 

Na mijn studies experimentele natuurkunde en wetenschaps- en technologiedynamica had ik behoefte aan meer tastbare resultaten. Daarvoor ben ik gaan werken in de rol van softwareontwikkelaar en functioneel ontwerper waarbij ik in de praktijk het ICT-vak leerde. Een stap naar het buitenland volgde. Zes jaar werkte ik als business analist en projectmanager bij een pensioenfonds in Australië. Terug in Nederland trad ik in dienst bij een grote verzekeraar en heb daar diverse ICT demand-rollen vervuld. Van informatiemanager tot business analist. Mijn werkzaamheden bestonden uit het doorvertalen van de organisatiedoelstelling naar projectvoorstellen, architecturen en roadmaps. Van strategie naar tactisch niveau. In mijn laatste functie als MT-lid bij een zorginstelling was ik verantwoordelijk voor de implementatie van het Elektronisch Patiëntendossier, Management Informatie, uitbesteding ICT-infrastructuur, project-portfoliomanagement en leveranciersmanagement.

Mijn voorkeursstijl en veranderaanpak zijn impliciet leren: in beweging brengen en blijven. In het publieke domein vragen complexe vraagstukken om een emergente aanpak. Met je blik gericht op waar je heen wil, kleine stappen herhalen, delen en vergroten zodat ze leiden tot tastbare veranderingen. De uitdaging is om midden in die beweging aandacht te houden voor de huidige processen en organisatie. Deze emergente aanpak sluit aan bij mijn voorkeur voor impliciet leren.

Ik combineer analytische scherpte met sensitiviteit voor mens en organisatie.

Ik heb een voorliefde voor concepten en modellen. Mijn werk voer ik uit met een gezonde dosis pragmatisme. Wat mij kenmerkt, is drive, visie, nieuwsgierigheid, snel schakelen, resultaatgerichtheid en humor.
Een vraag die mij intrigeert en richting geeft: hoe ondersteun je mensen en organisaties naar een
helpende samenwerking? Om menselijke interacties en het ‘gedrag’ van organisaties en samenlevingen beter te begrijpen heb ik in 2018 de post-graduate opleiding verandermanagement aan de VU gevolgd. Deze opleiding gaf mij waardevolle inzichten waaraan ik mijn praktijkervaring kon toetsen en aanvullen.