Pieter Weeder

Associé

Pieter Weeder

Associé

06-10432560 06-10432560
Stuur mij een e-mail

Bestuurders en directeuren in de overheidssector staan regelmatig voor bijna ondoenlijke opgaven: verandering van wetgeving of nieuwe publieke initiatieven vragen om aanpassing van de automatiseringssystemen die de administratieve afhandeling moeten ondersteunen en wel meteen want de politiek is ongeduldig.

Bij de waterstaat begrijpt iedereen dat de bouw van een nieuwe snelweg of het ophogen van rivierdijken veel geld en tijd kosten. Bij automatisering is de suggestie maar al te vaak dat de uitvoering dat maar even moet fixen. En helaas, zo heb ik in meer dan 25 jaar geleerd, zo werkt het niet.

Is dat om moedeloos van te worden? Nee, in tegendeel. In de publieke sector is al heel veel bereikt: ik mocht er zelf rond het jaar 2000 aan meewerken hoe de ideeën voor de Basisregistraties vorm kregen, die staan er nu toch maar. Het is maar een voorbeeld van de vele grote projecten en adviezen waar ik in de loop van mijn carrière aan gewerkt heb. Maar belangrijker nog dan adviseren en  bedenken, is wat het betekent om zelf aan het roer te staan van dit soort veranderingen: ik heb denk ik mijn lessen wel geleerd bij bedrijven als ProRail, de SdU Uitgevers en het CIZ. 

Pieter Weeder  -  Associé

Laat één ding duidelijk zijn: automatiseren in de publieke sector is vaak een hels karwei, maar wel een mooi karwei.

Hoewel je nooit bent uitgeleerd, zeker niet in deze enorm innovatieve sector van de informatisering, is het mooi om de geleerde lessen met verantwoordelijke bestuurders en directies te kunnen delen en ze te behoeden voor onnodige risico’s, ze te bemoedigen in moeilijke tijden dat er altijd goede oplossingen zijn te vinden en ze te helpen lastige en ingewikkelde beslissingen te nemen. Want laat één ding duidelijk zijn: automatiseren in de publieke sector is vaak een hels karwei, maar wel een mooi karwei. Ik help daar graag bij!