Peter Seignette

Adviseur

Peter Seignette

Adviseur

06 52 39 02 67 06 52 39 02 67
Stuur mij een e-mail

Als informatiekundige heb ik een grote interesse in technologische, organisatorische, bestuurlijke en sociale vraagstukken. Sinds mijn studie heb ik altijd in of voor de publieke sector gewerkt. Eerst als informatieanalist bij Wigo4it. En nu als adviseur bij PBLQ, waar ik vanaf februari 2015 ook Jonge informatieprofessional was.

Als informatiekundige kijk ik altijd vanuit verschillende invalshoeken, om zo een brug te kunnen slaan tussen diverse disciplines. Ik word enthousiast van het werken aan complexe problemen. Daarbij ben ik een kritisch denker en kan ik nieuwe materie snel tot mij nemen en aan anderen overbrengen. Mijn interessegebieden zijn onder andere identiteitsfraude, keteninformatisering, privacyvraagstukken en informatiebeveiliging. 

Als informatiekundige kijk ik altijd vanuit verschillende invalshoeken, om zo een brug te kunnen slaan tussen diverse disciplines.

Ervaring

Tijdens mijn periode als Jonge informatieprofessional heb ik ervaring opgedaan met allerlei facetten van informatiemanagement binnen de publieke sector. Mijn eerste opdracht heb ik bij SSC-Campus uitgevoerd waar ik de besturing van de organisatie ondersteund en verder vormgegeven heb, bijvoorbeeld bij het opstellen van Service level agreements. In mijn tweede opdracht heb ik als adviseur informatiebeveiliging/privacy het ministerie van Economische zaken geadviseerd over het te voeren informatiebeveiligings- en privacy beleid. Daarna heb ik als business developer bij het gemeentelijke samenwerkingsverband GBI ervaring opgedaan in een ondernemende omgeving in het sociale domein waar veel verschillende partijen samen tot een oplossing moeten komen.

Opleidingen

Ik heb een bachelor- en masteropleiding in Informatiekunde gevolgd aan de Universiteit Utrecht, waarbij ik me gespecialiseerd heb in onderwerpen zoals keteninformatisering en mens-computer interactie. Daarnaast heb ik als Jonge informatieprofessional bij de Erasmus universiteit de master Public Information Management afgerond met als afstudeeronderwerp identiteitsfraude in de informatiesamenleving.