Patrick van Loenhout

Adviseur

Patrick van Loenhout

Adviseur

06 51 19 63 17 06 51 19 63 17
Stuur mij een e-mail

Sinds 2001 werk ik met veel plezier bij PBLQ. Vanaf het begin van mijn carrière heb ik veel met managementinformatie gedaan. Daarbij is bij mij de overtuiging ontstaan dat techniek slechts een middel is. Voor mij is het werkelijke vraagstuk hoe ik mensen kan ondersteunen om hun werk efficiënter en effectiever te doen.

Af en toe is ICT daarbij een goed hulpmiddel, soms ligt de oplossing op een heel ander vlak. Mijn energie haal ik dan ook uit de ontdekkingstocht die ik samen met mijn partner (door sommigen ook wel klant genoemd) onderneem.

De opdrachten die ik voor de klanten van PBLQ uitvoer onderstrepen deze zienswijze. Regelmatig voer ik adviesopdrachten uit die van oorsprong een technische invalshoek hebben, maar bij nader inzien breder zijn en over mensen en manieren van samenwerken gaan. Soms is het ook andersom en blijkt een menselijk meningsverschil op te lossen te zijn met een simpel stukje techniek. Dit is het snijvlak waarop ik me beweeg: intermediair tussen mensen en techniek, tussen bestuur en ICT.

Dit is het snijvlak waarop ik me beweeg: intermediair tussen mensen en techniek, tussen bestuur en ICT.

Zie in mij geen meedogenloze interim-manager die rücksichtslos streeft naar korte termijn resultaat. Maar verwacht inzicht in uw problematiek en een proces waarbij we met elkaar - u, uw collega's en ik -tot een verbetering van de situatie komen. Het aandachtsgebied kan hierbij technisch van aard zijn (managementinformatie, architecturen), maar kan ook veranderkundig worden ingestoken. U kunt hierbij rekenen op creatieve invalshoeken en op zijn tijd de nodige humor omdat dit zowel het resultaat als het proces ten goede komt.

De onafhankelijkheid van PBLQ zorgt ervoor dat ik op een open, eerlijke en heldere manier mijn werk kan doen, waarbij maatschappelijk belang een belangrijke drijfveer is. Omdat ik er van overtuigd ben dat 2 meer zien dan 1 zal dit vaak gebeuren met 1 of meerder van mijn collega's.

Ik sluit af met 2, voor mij, relevante quotes:

"You see things; and you say, "Why?" But I dream things that never were; and I say, "Why not?"

George Bernard Shaw (1921)

See first, think later, then test. But always see first. Otherwise you will only see what you were expecting. Most scientists forget that.

Douglas Adams