Nina van Loon

Adviseur

Nina van Loon

Adviseur

06 53 29 18 22 06 53 29 18 22
Stuur mij een e-mail

Bij PBLQ help ik publieke organisaties met vraagstukken op het snijvlak van bestuur, beleid en informatie. Het is mijn overtuiging dat informatievraagstukken nooit alleen een technisch vraagstuk zijn, maar inzichten vereisen inde juridische, maatschappelijke, economische, politieke en beleidsmatige kanten ervan om tot een goed besluit te komen.

Onderzoek, onderwijs en advies: de gouden combinatie

Ik ben als bestuurskundige gewend om vraagstukken van meerdere kanten te bekijken. Na mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen werkte ik als onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht. In deze tijd voerde ik mijn proefschrift over de rol van motivatie voor de publieke zaak in de prestaties van publieke organisaties uit (o.a. bij de politie, penitentiaire inrichtingen, scholen en zorginstellingen; 2015). Ik deed daarnaast projecten voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken - ontwikkelen van een quickscan overbodige bureaucratie - en het NRO - professioneel vermogen in het onderwijs -. 

Ik werkte van 2015 tot 2016 in Denemarken voor de Universiteit van Aarhus. Daar evalueerde ik de invoering van een nieuwe manier van aansturing van ziekenhuizen gebaseerd op de Triple Aim filosofie evalueer. Door onderzoek, onderwijs en advies te combineren kan ik nieuwe inzichten uit praktijk en wetenschap met elkaar verbinden. Ik werk daarom nog steeds 1 dag in de week voor de universiteit van Aarhus en schrijf blogs voor de Vereniging van Bestuurskunde.

Nina van Loon  -  Adviseur

Bijdragen aan de publieke zaak - dat is mijn drijfveer.

Complexe puzzels

Ik ben een analytisch persoon en geniet van complexe puzzels. Ik kan door mijn achtergrond in de wetenschap snel grote hoeveelheden informatie verwerken en tot de kern van een probleem te komen. Ik zet middels gedegen analyse complexiteit om in  praktische handvatten. Ik ben door mijn ervaring als coach en leraar vaardig in het stimuleren en motiveren van mensen tot het bereiken van doelen. Maar het allerbelangrijkst vind ik impact hebben op de maatschappij door het vertalen van bevindingen en beelden naar de praktijk en het ondersteunen of managen van de uitvoering zelf.  

Je kunt mij door deze vaardigheden breed bevragen op advies, onderzoek, projectmanagement en onderwijs. Ik help graag in het samen verbeteren van de publieke sector.