Monique van der Burg

Talentmanager

Monique van der Burg

Talentmanager

06 55 48 00 34 06 55 48 00 34
Stuur mij een e-mail

Iedere dag ben ik op zoek naar "de match made in heaven" tussen onze jonge informatieprofessionals en onze opdrachtgevers. Dit zijn jonge, communicatieve en sociale young professionals die met een frisse en enthousiaste blik naar een vraagstuk van een organisatie kijken. Een trainee die graag in de publieke sector aan de slag wil, omdat hij/zij een grote interesse en affiniteit heeft met datgene wat de organisatie doet.

Ik krijg veel energie van de leuke gesprekken die ik voer, met zowel opdrachtgevers als jonge informatieprofessionals én van het samenbrengen van hen.

Wat betekent dat in de praktijk?

Veel afwisseling. In mijn werk voer ik gesprekken met trainees over hun wensen en ideeën voor hun volgende opdracht, onderhoud ik contacten met opdrachtgevers, ben ik veel op pad voor afspraken met opdrachtgevers, beoordeel ik CV’s, motivatiebrieven van trainees etc. Daarnaast houd ik mij bezig met de werving en selectie en ook met het 20-jarig jubileum van ons trainee programma, volgend jaar. Dat doe ik samen met een team van talentmanagers: mijn collega´s Jet en Carlijne én onze super-assistent Ester en coördinator Suzanne.

Ik werk iedere dag aan "de match made in heaven".

In de netwerksamenleving waarin we leven is netwerken enorm belangrijk. We stimuleren onze trainees om regelmatig ´koffie te drinken´ met mensen uit hun netwerk, dat kunnen PBLQ-collega´s zijn maar ook collega´s op hun opdracht. Dit helpt hen om hun beeld van het werken in de publieke sector aan te scherpen en hun volgende droomopdracht te vinden. En van het één komt het ander…regelmatig komt het voor dat onze jonge informatieprofessionals hun eigen opdracht regelen. Hoe motiverend is dat.

Om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag ga ik graag naar het strand. Bij voorkeur ´s ochtends vroeg als heel Scheveningen nog slaapt. Ik laad op en kom tot rust met een kopje koffie in mijn hand en het uitzicht op een rustige zee en mooie witte schapenwolkjes…