Marcel Bom

Adviseur

Marcel Bom

Adviseur

06 53 23 39 67 06 53 23 39 67
Stuur mij een e-mail

Meer dan 25 jaar adviseur binnen het publieke domein, betekent dat ik de weg weet, nieuwe ontwikkelingen in een historisch perspectief kan plaatsen, snel zicht heb op de haalbaarheid van ambities en bovenal heel veel mensen en organisaties heb ontmoet. Dit maakt mij sterk als generalist. Als programmamanager of adviseur ben ik hierdoor veelzijdig en breed inzetbaar.

Ik krijg regelmatig het compliment: streng doch rechtvaardig

Sinds 1989 werk ik bij PBLQ. Als adviseur help ik opdrachtgevers bij het doorgronden van complexe situaties en het aanreiken van concrete stappen om tot uitvoerbare oplossingen te komen voor informatievraagstukken. Als auditor/beoordelaar scheid ik de hoofd- van de bijzaken, voer ik gedegen analyses uit en kom ik tot heldere oordelen. Als arbiter houd ik de grote lijnen in het vizier, waardoor de spelers de ruimte krijgen om het spel te spelen. Ik krijg regelmatig het compliment: streng doch rechtvaardig. 

Opdrachtgevers 

De afgelopen jaren heb ik opdrachten mogen uitvoeren voor onder meer het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Schadefonds Geweldsmisdrijven, het Consortium NDFF, Logius, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de gemeenten Den Haag, Alkmaar, Delft, Emmen, het ministerie van EZ, het ministerie van OCW, het Nationaal Archief, het ministerie van Defensie, IPO en vele anderen. 

Internationaal 

Gedurende mijn werk ook regelmatig opdrachten mogen uitvoeren buiten onze landsgrenzen, bijvoorbeeld op Aruba, Curaçao, St. Maarten en Caribisch Nederland. Maar ook een uitstapje naar India (Cochin) waar ik in opdracht van Nuffic een mid-term evaluation heb geleid.   

Nevenactiviteiten 

Als vrijwilliger heb ik meerdere malen veilingen georganiseerd voor het goede doel. Ook ben ik jarenlang voorzitter geweest van de businessclub Quintus, die gelieerd was aan de enige handbalvereniging in Nederland met zowel de dames als de heren spelend op het hoogste niveau. Hierdoor is een passie voor dat spelletje ontstaan dat niet meer verdwijnt.