Jelle Oud

Adviseur

Jelle Oud

Adviseur

06 83 18 52 92 06 83 18 52 92
Stuur mij een e-mail

Als jurist met een informatiemanagementachtergrond houd ik mij graag bezig met vraagstukken op het gebied van gegevensbescherming en informatiebeveiliging. Mijn ‘dubbele’ achtergrond, analytische geest en scherp oog voor de belangen van betrokkenen stellen mij in staat om in korte tijd praktische oplossingen te realiseren.

Hoe kan gebruik worden gemaakt van de voordelen en kansen van nieuwe technologieën, zonder dat burgers in hun privacy worden aangetast?

De rode draad in mijn werkzaamheden vormt de spanning tussen de mogelijkheden van (vergaande) digitalisering en nieuwe technologieën enerzijds en de gevaren ervan (datalekken, cyberdreigingen) anderzijds. Oftewel; hoe kan gebruik worden gemaakt van de voordelen en kansen van nieuwe technologieën, zonder dat burgers in hun privacy worden aangetast?

In mijn opdrachten houd ik mij daarom bezig met zowel privacy management (het borgen van de bescherming van persoonsgegevens binnen een organisatie(onderdeel)) als de bescherming van persoonsgegevens binnen individuele verwerkingen (Privacy impact assessments). 

Door mijn juridische achtergrond ben ik analytisch ingesteld en sterk in woord en geschrift. Ik kan kritisch naar zaken kijken, goed zelfstandig werken en nieuwe informatie mij snel eigen kan maken. Bovendien ben ik een goede organisator die makkelijk verschillende partijen en disciplines met elkaar in contact en gesprek brengt. Tenslotte ben ik een harde werker die graag uitdagingen aangaat.