Jan Duijghuisen

Associé

Jan Duijghuisen

Associé

06 37 34 07 93 06 37 34 07 93
Stuur mij een e-mail

Sinds november 2013 ben ik als associé verbonden aan PBLQ. De relatie tussen burger/bedrijf en overheid lijkt steeds moeizamer te worden. De versnellende informatisering geeft daar een extra dimensie aan. De burger raakt het spoor soms bijster in de overheidsbureaucratie en de overheden lukt het niet om de burger met overtuiging tegemoet te treden. Het is aan de overheid om die relatie te verbeteren en het vertrouwen te handhaven of te herstellen

Procesinnovaties in dit digitale tijdperk trekken mij zeer. Mijn sporen heb ik verdiend bij de Belastingdienst waar ik mede verantwoordelijk was voor grote vernieuwingen en digitale innovaties. Als directeur van de Centrale Administratie was ik verantwoordelijk voor de massale verwerkingsprocessen en gegevensprocessen van de Belastingdienst. Recentelijk heb ik samen met een collega van PBLQ de overheid van Rwanda geadviseerd over de digitale vernieuwing van de Civil Administration (personenadministratie). Het is een bijzondere ervaring om mee te werken aan deze digitale reuzenstap.

Kenmerken en stijl

Van huis uit ben ik een fiscaal jurist. Ik denk analytisch en heb een hoog cijfermatig inzicht. In mijn werk heb ik veel college gegeven, trainingen verzorgd en jonge mensen gecoacht. Strategische ontwikkelingen starten en volgen doe ik graag. Ik ben gewend om leiding te geven aan grote organisaties en grote groepen medewerkers. Mijn stijl is uitnodigend en coachend. Mensen werken graag met en voor mij. Ik ben betrouwbaar, genuanceerd en evenwichtig. Stel vragen, kan uitleggen en overtuigen en ben een verbinder.

Loopbaan

Als associé verzorg ik workshops aan de Verbindersopleiding. In Rwanda heb ik de Rwanda Revenu Authority (Belastingdienst) geadviseerd bij de vernieuwing van het strategisch plan voor de periode 2016-2020. Daarna heb ik mede advies uitgebracht over de digitale vernieuwing van de Civil Registration aan de National Identity Agency in Rwanda. Daarvoor heb ik een lange carrière achter de rug bij het Ministerie van Financiën. Mijn laatste twee functies daar waren directeur van de Centrale Administratie en directeur van het Programma iBelastingdienst. Deze laatste baan bracht me in contact met andere overheden en organisaties buiten de overheid. Mijn focus op de relatie tussen overheid en burger is toen nog verder aangescherpt.