Ingrid van Wifferen

Adviseur

Ingrid van Wifferen

Adviseur

06 25 00 93 61 06 25 00 93 61
Stuur mij een e-mail

Ik heb jarenlange ervaring in het monitoren en adviseren over Europees, internationaal en nationaal beleid en de uitwerking hiervan op overheidsorganisaties, vooral uitvoeringsorganisaties. Ook geef ik les over besluitvormingsprocessen in de Europese Unie.

Europa is het sleutelwoord bij mijn werk bij PBLQ. Ik werk vooral als onderzoeker en adviseur op het gebied van nationaal en Europees beleid. De hoofdlijn bij mijn activiteiten is het vertalen van complexe zaken naar voor beleid hanteerbare inzichten.

Ik kan vragen beantwoorden zoals: wat komen er voor belangrijke ontwikkelingen uit Brussel en hoe raken ze de processen en systemen in mijn organisatie?

Na mijn opleiding journalistiek en politicologie heb ik gewerkt als freelance journalist voor verschillende vakbladen en als medewerker in een Eerste Kamerfractie.Daarom ken ik het politiek beleidsmatige speelveld goed. Ik ben dan ook goed in te zetten voor Europa-advies, Europa-opleidingen en dan vooral de praktische vertaling van beleid. Ik kan vragen beantwoorden zoals: wat komen er voor belangrijke ontwikkelingen uit Brussel en hoe raken ze de processen en systemen in mijn organisatie?