Herald van der Meer

Adviseur

Herald van der Meer

Adviseur

06 52 59 60 32 06 52 59 60 32
Stuur mij een e-mail

Ik ben meer dan 23 jaar werkzaam geweest in diverse functies binnen de Rijksoverheid. Ik heb daarbij ruime ervaring opgedaan als manager op het gebied van bedrijfsvoering, project- en programmamanagement, organisatieontwikkeling en control. Ik ben daarbij steeds werkzaam en betrokken geweest bij grote complexe uitvoeringsorganisaties met een veranderopgave.

Mijn kracht zit in het sterk resultaatgericht werken, waarbij ik in mijn teams en omgeving maximaal inzet om verandering en procesverbetering te realiseren. Ook als adviseur/interim manager werk ik graag aan opdrachten waarbij de ontwikkeling van de organisatie en de mensen centraal staan. Ik bouw daarbij graag aan een cultuur gericht op ondernemerschap, onderlinge samenwerking en plezier in het werk.

Mijn toegevoegde waarde komt het best tot zijn recht bij complexe uitvoeringsopgaven en bij teams waarbij een grote ontwikkelopgave ligt

Door de organisaties waar ik gewerkt heb, beschik ik over veel ervaring in het opereren op het snijvlak van politiek en uitvoering, waarbij mijn kracht en interesse vooral aan de kant van de uitvoering ligt. Mijn toegevoegde waarde komt het best tot zijn recht bij complexe uitvoeringsopgaven en bij processen en teams waarbij een grote ontwikkelopgave ligt. Ik ben goed in het bedenken en doorvoeren van concrete en pragmatische oplossingen in uitvoeringsvraagstukken om beweging en verandering in gang te zetten. Mijn kennis en kunde zijn gebaseerd op de ervaringen die ik heb opgedaan in de functies bij Rijkswaterstaat en bij de Belastingdienst. 

Mijn laatste functie bij Rijkswaterstaat was directeur Financiën en Control van 2011 tot 2016. Daarna ben ik overgestapt naar de Belastingdienst als directeur Programmamanagement van de Investeringsagenda, de grootschalige verandering van de Belastingdienst naar een meer ICT- en datagedreven uitvoeringsorganisatie. Mijn laatste opdracht bij de Belastingdienst was die van interim directeur Employability Center, waarbij ik verantwoordelijk was voor de uitvoering van de grote wervingsopgave die in 2018 in gang is gezet. Hierbij heb ik veranderingen in het instroomproces van de Belastingdienst aangebracht waaronder de implementatie van de zogenaamde selectieboulevard. Met deze selectieboulevard is de Belastingdienst in staat gesteld om grote aantallen kandidaten in korte tijd te selecteren en van een arbeidsvoorwaardenvoorstel te voorzien.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de openstaande vacatures