Frank van IJzerloo

Manager advies

Frank van IJzerloo

Manager advies

06 38 74 93 25 06 38 74 93 25
Stuur mij een e-mail

Ik ben een ervaren adviseur, projectleider en reviewer die zich inzet voor een beter presterende overheid. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in i-vraagstukken rondom procesoptimalisatie, governance en (basis)registraties. In deze takken van sport ben ik bij diverse overheden (o.a. ministeries, uitvoeringsorganisaties en gemeenten) actief geweest.

Door als energieke verbinder op te treden en alle betrokkenen tijdig bij het proces te betrekken ontstaan zo blijvende veranderingen en verbeteringen

Uitvoerbare oplossingen

In opdrachten ga ik op zoek naar een breed draagvlak en uitvoerbare oplossingen. Als lid van de Kafkabrigade  combineer ik inhoudelijke kennis met innovatieve technieken en de mogelijkheden die de iOverheid biedt. Daarbij gebruik ik diverse technieken om de burger of klant daadwerkelijk centraal te stellen. Met methoden als Customer Journey Mapping  (klantreizen), de methode van de Kafkabrigade en onze eigen procesherontwerpmethode (waarbij we met alle betrokkenen uit de keten aan verbeteringen werken) kom ik telkens tot merkbare resultaten voor zowel burgers/ondernemers/professionals als de betrokken (overheids)organisaties.

Ervaring en rollen

Opdrachten waar ik veel plezier uit haal zijn o.a. het:

  • uitvoeren van een review / second opinion op (grote) projecten en/of programma’s
  • ‘meenemen’ van een groep medewerkers  en ze te leren om zelf processen te herontwerpen of optimaliseren
  • zelf leiden van projecten
  • helpen van organisaties om volwassen te worden op het gebied van project- en/of programmamanagement.

Mijn rol in projecten is veelzijdig: dan weer aanjager, dan weer reflector, dan weer expert, maar altijd samen met de betrokken stakeholders en gericht op resultaat. Door als energieke verbinder op te treden en alle betrokkenen tijdig bij het proces te betrekken ontstaan zo blijvende veranderingen en verbeteringen. Als PRINCE2 – en MSP-practitioner zorg ik hierbij voor een stevige, maar vooral ook werkbare, governance.