Ellen Waaijer

Adviseur

Ellen Waaijer

Adviseur

06 46 95 58 45 06 46 95 58 45
Stuur mij een e-mail

Volgens mijn Insights-profiel ben ik een echte gele met een flinke scheut rood. Ik ben een ware taalpurist en ben lichtelijk allergisch voor de uitspraak ‘zo doen wij dat nu eenmaal’. Ik sta liever in de vierde versnelling dan in de eerste. Wanneer ik ergens binnenkom, wil ik iets bijdragen - de dromer in mij wil een verschil maken en de vechter in mij is bereid ver te gaan om dat ook te doen. Passen deze eigenschappen goed bij de publieke sector? Nee, niet per se. Maar juist die suggestie van een mismatch zorgt ervoor dat ik niet naadloos opga in de gevestigde orde.

Belangen

Ik ben in december 2013 bij PBLQ binnengekomen, eerst als trainee informatiemanagement, daarna ben ik als adviseur aangebleven. Mijn expertise is de digitale overheidsdienstverlening. Hierbinnen heb ik uiteenlopende interimklussen gedaan, waaronder die van productrelatiemanager bij gemeentelijke coöperatie Wigo4it, een rol waarin ik vooral aan tafel zat met gemeentelijke directeuren om te zorgen dat de belangen van alle verschillende spelers goed vertegenwoordigd zijn.

Eerder ben ik bij het ministerie van OCW en bij de Nationale Politie gestationeerd geweest en heb ik als productmanager gewerkt aan de doorontwikkeling van Logius’ meest tot de verbeelding sprekende product DigiD. In die rol kwam de doelgroep van moeilijk bereikbare burgers, lees de minder-digitaalvaardigen, op mijn bordje. Het sociale aspect van de digitale wereld is mijn stokpaardje. Ik ben diegene die er steeds weer op hamert dat de eindgebruiker niet vergeten mag worden.

Ellen Waaijer  -  Adviseur

“Het sociale aspect van de digitale wereld is mijn stokpaardje. Ik ben diegene die er steeds weer op hamert dat de eindgebruiker niet vergeten mag worden.”

Sociale aspect

PBLQ liet me mijn eerste stappen in de wereld van het informatiemanagement zetten, want hiervoor was de journalistiek mijn vak. Ik zag daarin hoe online en sociale media een grotere rol gingen spelen en raakte steeds meer geboeid door de digitalisering. Ik heb tijdens mijn eerste jaren bij PBLQ de master Public Information Management gevolgd, een opleiding die me nieuwe inzichten in publieke organisaties en informatiemanagement heeft gegeven, in het bijzonder op de betekenis die automatisering heeft voor het functioneren van openbaar bestuur en de ondersteunende processen. Ook social media vind ik boeiend - mijn afstudeeronderzoek richtte zich op het gebruik hiervan binnen gemeenten in de dienstverlening naar hun inwoners.

Generalist

Ik ben een echte generalist, maar wel een die zich graag in een onderwerp vastbijt. Collega's en werkgevers prijzen mij om mijn creatieve maar realistische instelling, doorzettingsvermogen en observatievermogen. Ik stel vragen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen en als alles helder is, zet ik het foutloos op papier. Ik geloof erin dat werk altijd leuk moet zijn en doe mijn uiterste best mensen te enthousiasmeren voor een overdaad aan (semi-)werkgerelateerde activiteiten buiten de reguliere werkuren.