Dion Kotteman

Associé

Dion Kotteman

Associé

06 21 24 16 79 06 21 24 16 79
Stuur mij een e-mail

Mijn IT-ervaring bij de overheid en financiële instellingen, op CxO level, zet ik graag in voor opdrachten. Dat kan zijn op het gebied van IT, herstructurering en organisatie inrichting, bij grotere en ook internationaal werkende organisaties. Ik ben beschikbaar voor presentaties en masterclasses.

Ervaring

Een aantal keren was ik verantwoordelijk voor organisatie (her-) inrichting. Ik was onder andere algemeen directeur van de Audit Dienst Rijk en Rijks-CIO. Internationaal werken is me bekend, onder andere door werken voor Interpol en Europol, de Europese Unie en het Schengen samenwerkingsverband. Ik geef veel trainingen, presentaties en masterclasses. Dat gebeurt op Nyenrode, VU, Rijksacademie voor Financiën en Economie en PBLQ. Met regelmaat schrijf ik een managementboek en artikelen voor in de pers.Voor gemeenten vervul ik adviesopdrachten op het vlak van IT. Ik heb daarnaast brede review -en advieservaring, zoals bijvoorbeeld met Gateway.

Persoonlijk

Wat mijn persoonlijke kenmerken betreft: ik ben snel, met energie. Vloeiend in Engels en Frans (en Nederlands). Ik heb belangstelling buiten het directe werkveld: ik vervul een functie bij een paar charitatieve instellingen. Humor en actie zijn belangrijke ingrediënten bij mijn werk.

Advies

Op verschillende plaatsen geef ik advies: als lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf, als voorzitter van de quality board van de gemeente Amsterdam en als adviseur van Deloitte. Daarnaast werk ik als jurylid, onder andere voor Computable.

Opleiding

Ik deed mijn masters aan Nijenrode en de Wharton School of Management, Pennsylvania, VS. Verder volgde ik de gebruikelijke (IT-) vakopleidingen.