Christina Fortunati

Adviseur

Christina Fortunati

Adviseur

06 22 97 28 09 06 22 97 28 09
Stuur mij een e-mail

Om een vak goed in de vingers te krijgen en jezelf 'expert' te mogen noemen, moet je zo'n 10.000 vlieguren maken. Maar, hoe leren professionals in organisaties eigenlijk? Hoe zorg je er als manager of HR voor dat de kwaliteiten van mensen tot bloei komen? Welke leerinterventies helpen om teams slimmer en effectiever te laten werken? Het vinden van antwoorden op deze vragen is wat mij drijft in mijn werk bij PBLQ als adviseur leren en ontwikkelen.

Vakmanschap ontwikkelen 

Leren in een snel veranderende wereld is als springen op een rijdende trein. In mijn aanpak zoek ik bij manager en medewerkers in teamverband naar kansen om ‘al werkend te leren’. Mijn kracht ligt daarbij in het maken van scherpe analyses en praktische leeroplossingen. Mijn uitgangspunt: wat je vandaag leert, kun je morgen meteen inzetten in je werk. 

Eigen meesterschap 

Ik ben een conceptuele denker en werk graag met anderen samen. Ik ben direct, ga de confrontatie aan en sta en ga voor de volle 100% voor uw zaak. Ik ben pas tevreden als ik de ‘vraag-achter-de-vraag’ te pakken heb en met u kan werken aan een echte oplossing. Ik haal mijn energie uit gedreven mensen en lastige vraagstukken. Daarnaast schrijf ik met veel plezier over mijn vak. 

Christina Fortunati  -  Opleidingsadviseur

Ik ben direct, ga de confrontatie aan en sta en ga voor de volle 100% voor uw zaak. Ik ben pas tevreden als ik de ‘vraag-achter-de-vraag’ te pakken heb en met u kan werken aan een echte oplossing.

Leren met effect 

Slimmer, sneller en leuker werken. Dat is het doel van leren. Ik begeleidde daarin o.a. de gemeente De Bilt, de gemeente Almere, de Universiteit van Amsterdam, verschillende ministeries, UWV en de Vereniging van Gemeentesecretarissen. Als adviseur bouw ik voort op een veelzijdige werkervaring als plv. directeur Communicatie, hoofd Centrale Stafdiensten,  programmamanager Investeren in Leren (BZK), en als bedenker en mede-oprichter van Het Buitenhuis, future center voor het Rijk. 

Leren als uitdaging 

Ik ben opgeleid als historicus, taalbeheerser en communicatiekundige. In mijn werk bij het Rijk ontwikkelde ik mijn leidinggevende en innovatieve kwaliteiten. Mijn onderwijskundige en veranderkundige kant kwam tot bloei bij PBLQ.  

De ontwikkelingen in de informatiesamenleving, de digitale overheid, de privacy en securityvraagstukken brengen mij weer in een nieuwe wereld. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpen en begeleiden van leer- en ontwikkeltrajecten op het terrein van ‘bescherming van persoonsgegevens’. Onze opleidingen in dit werkveld zijn gebaseerd op de praktijkervaring van onze adviseurs. Wij leren u om complexe vragen rond de bescherming van persoonsgegevens praktisch hanteerbaar te maken met een systematische aanpak. Ik houd van resultaatgericht leren en daag iedereen uit om dat ook (weer) te gaan doen.