Anne Graas

Adviseur

Anne Graas

Adviseur

06 16 68 76 51 06 16 68 76 51
Stuur mij een e-mail

Sinds oktober 2014 werk ik bij PBLQ. Het spreekt mij erg aan dat ik bij PBLQ de kans krijg om beleid en ICT te verbinden. Tijdens mijn master Sociologie heb ik mij verdiept en ben ik geïnteresseerd geraakt in informatievraagstukken bij de overheid. De relatie tussen burger, overheid en politiek vind ik hierbij fascinerend. Ik lever dan ook graag een bijdrage aan efficiënte en mensgerichte dienstverlening door de overheid.

Ik pak vraagstukken creatief en analytisch op.

Tijdens mijn werk ervaar ik keer op keer hoe belangrijk het is om bij technische implementaties zowel de techniek als de gebruiker mee te nemen in het ontwikkelproces. Een van de interessante vraagstukken binnen opdrachten is de wijze waarop men een organisatieverandering bewerkstelligt.

In omgevingen met een diversiteit aan partijen kom ik het beste tot mijn recht. Ik pak vraagstukken creatief en analytisch op. Ik leer graag nieuwe dingen en ik haal energie uit ontwikkeling. Dat maakt dat ik breed geïnteresseerd ben in ministeries, overheden en uitvoeringsorganisaties. Onderzoeken en adviesopdrachten op het gebied van informatiemanagement, digitale overheid en verandertrajecten, hebben mijn bijzondere interesse.

Opdrachtgevers

De afgelopen jaren heb ik opdrachten gedaan bij en voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Den Haag. Ik heb rollen vervuld als programmasecretaris, beleidsadviseur, media-analist en adviseur.

Studies

Na het behalen van mijn bachelor Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, heb ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam mijn master Arbeid, Organisatie en Management Sociologie afgerond met een thesis over risicogericht inspecteren bij de Inspectie SZW. In maart 2017 behaalde ik als onderdeel van het PBLQ Informatiemanagement Traineeship de Master of Public Information Management (MPIM) met een onderzoek naar de factoren van invloed op de alignment tussen automatisering en informatiemanagement bij gemeenten.