Floor Lekkerkerker

Associé

Floor Lekkerkerker

Associé

06 55 17 51 64 06 55 17 51 64
Stuur mij een e-mail

Sinds januari 2017 ben ik associé van PBLQ. In deze adviesorganisatie met een groot hart voor de informatiesamenleving, voelt het voor mij als thuiskomen.

Mijn interesse voor de overheid begon in mijn jeugd, via mijn vader die als voorlichter van B&W bij de gemeente Amsterdam werkte.

Krakersrellen, het bezoek van queen Elisabeth, de Noord-Zuidlijn, de IRT-affaire en de Bijlmerramp. Ik volgde dit als kind en jongvolwassene op de voet. Ik vind het boeiend om te volgen hoe overheid en politiek haar rol hierbij uitvoert. De media, de politieke struikelblokken en ook de -vanaf de jaren 90 opkomende- rol van ICT voor de overheid heeft sindsdien mijn aandacht gehouden.

Op het snijvlak bèta en gamma probeer ik met een logische kijk op de wereld en een lichte innovatieve inslag de overheid te helpen bij haar ICT-projecten.

Scenariodenken

Op het snijvlak bèta en gamma probeer ik met een logische kijk op de wereld en een lichte innovatieve inslag de overheid te helpen bij haar ICT-projecten. Dit doe ik door mij enerzijds aan te bieden als bemiddelaar bij lastige projecten, en anderzijds door projecten te versimpelen, uit te leggen en het opdrachtgeverschap of opdrachtnemerschap te versterken. Ik maak vaak gebruik van scenariodenken en het tijdig incorporeren van relevante trends en ontwikkelingen. Zo heb ik voor ministeries bemiddeld in een verstoorde relatie met de markt. Ook heb ik relevante opdrachten uitgevoerd voor BZK, ICTU, UBR/KOOP, EZ, V&J en gemeenten.

Netwerker en bemiddelaar pur sang

Door te luisteren naar de belangen van verschillende betrokken organisaties, help ik opdrachtgevers bij het bereiken van hun doel. Vaak door te bemiddelen met kennis van de inhoud en het netwerk. Daarnaast ben ik "hands on" en help ik met de organisatie van evenementen, opleidingen en workshops. Onder meer bij branchevereniging Nederland ICT (Masterclasses, ICT-markttoetsen, CIO-cafés) en de Jaarbeurs. Ik opereer dan bij voorkeur als stille kracht. Ik onderhoud zowel aan de ICT opdrachtgeverskant als aan de opdrachtnemerskant mijn netwerk goed, zodat ik bij een vraagstelling of probleem "de andere kant" altijd snel kan bereiken.