PBLQ introduceert Deltaplan ICT

Vragen?

Richard van Breukelen

Algemeen directeur ad interim

06 50 89 67 28 06 50 89 67 28
Stuur mij een e-mail

Vragen?

Richard van Breukelen

Algemeen directeur ad interim

06 50 89 67 28 06 50 89 67 28
Stuur mij een e-mail

Met het oog op de komende Tweede Kamerverkiezingen introduceert PBLQ een Deltaplan ICT. Een advies en aanzet voor een nieuw regeerakkoord waarmee Nederland investeert in de ontwikkeling van de digitale overheid, in governance en in vertrouwen. Noodzakelijke investeringen om een generieke digitale infrastructuur (GDI) te realiseren.

Informatietechnologie (ICT) zorgt immers voor ingrijpende maatschappelijke en economische veranderingen en transformeert ons land in rap tempo naar een digitale informatiesamenleving. De overheid speelt daarbij een cruciale rol als het gaat om het investeren in infrastructuur en het bepalen van de spelregels.

We staan er goed voor, maar er dreigt een remmende voorsprong omdat de ontwikkeling van de infrastructuur hapert en gericht beleid voor de nabije toekomst ontbreekt. Daarom adviseert PBLQ de digitale infrastructuur te benoemen tot 3e economische mainport van Nederland.

De komende weken gaan Ester de Jong en Richard van Breukelen in een serie blogs in op onder meer de vragen die in de gesprekken over de negen thema’s naar voren kwamen.