Overtuigende beleids- en adviesteksten schrijven

PBLQ Peter Castenmiller

Een effectieve beleidstekst of adviestekst schrijven is vaak een pittige klus. U moet informatie verzamelen, selecteren op relevantie en daarna een goed gestructureerde, overtuigende tekst zien te schrijven. Hoe kunt u dit schrijfproces nu het best aanpakken? In deze training ontwikkelt u een systematische schrijfaanpak, waardoor u uw kernboodschap met gemak helder en overtuigend opschrijft. Uw lezers lezen uw teksten gerichter en gaan sneller over tot de gevraagde actie.

lees meer

Leergang project-, proces- en programmamanagement

14266258 (D).jpg

Leiding geven aan projecten of programma's? Dat is echt een vak! Bent u op zoek naar een stevig fundament in de theorie van projectmanagement, procesmanagement en programmamanagement en wilt u inzicht krijgen in uw eigen leiderschapskwaliteiten als project- of programmanager? Dan is deze leergang iets voor u.

lees meer

Optimaal beïnvloeden

27328192 (G).jpg

Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid. Niet alleen om uw plannen te realiseren, maar ook om prettig samen te werken met collega's en leidinggevenden zijn beïnvloedingstechnieken handig. In deze training leert u op constructieve wijze, aan de hand van het sociale stijlenmodel, meer invloed op uw omgeving uit te oefenen. Doordat u uw invloed vergroot, bent u in staat anderen te motiveren voor uw ideeën en de samenwerking goed te laten verlopen.

lees meer

Nieuws

A tale of two Smart Cities

9 juli 2015

Op woensdagmiddag 8 juli is het rapport "Smart City Rotterdam" officieel door adviesbureau PBLQ gepresenteerd en overhandigd aan Carlo Schreuder, waarnemend directeur Ruimtelijk Economische Ontwikkeling...

lees meer

PBLQ brengt de NORA in praktijk

22 juni 2015

De Nederlandse OverheidsReferentieArchitectuur (NORA) is niet meer weg te denken uit de voorbereiding op en uitvoering van ICT projecten binnen de overheid. PBLQ gaat NORA echter inbedden in haar opleidingen...

lees meer

Meld u aan voor onze nieuwsbrief