Factor C: van regie naar contact

PBLQ Peter Castenmiller

Hoe kom ik tot effectief beleid en goede beleidsvoorstellen? En hoe zet ik daarbij communicatie in? Als beleidsmedewerker/adviseur, projectleider of communicatieadviseur werkt u aan voorstellen en adviezen. U werkt in een dynamische omgeving waarin de buitenwereld op allerlei manieren meedenkt en invloed uitoefent op uw beleid. Zoals via de politiek (lobbyen), kranten, televisieprogramma's en sociale media. 

lees meer

Optimaal beïnvloeden

14266258 (D).jpg

Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid. Niet alleen om uw plannen te realiseren, maar ook om prettig samen te werken met collega's en leidinggevenden zijn beïnvloedingstechnieken handig. In deze training leert u op constructieve wijze, aan de hand van het sociale stijlenmodel, meer invloed op uw omgeving uit te oefenen. Doordat u uw invloed vergroot, bent u in staat anderen te motiveren voor uw ideeën en de samenwerking goed te laten verlopen.

lees meer

Overtuigende beleids- en adviesteksten schrijven

27328192 (G).jpg

Een effectieve beleidstekst of adviestekst schrijven is vaak een pittige klus. U moet informatie verzamelen, selecteren op relevantie en daarna een goed gestructureerde, overtuigende tekst zien te schrijven. Hoe kunt u dit schrijfproces nu het best aanpakken? In deze training ontwikkelt u een systematische schrijfaanpak, waardoor u uw kernboodschap met gemak helder en overtuigend opschrijft. Uw lezers lezen uw teksten gerichter en gaan sneller over tot de gevraagde actie.

lees meer

Nieuws

Fonkelveen gaat al in 2016 digitaal

13 april 2015

Wethouder Netjes van de gemeente Fonkelveen heeft samenwerking gezocht met de cliëntenraad werk en inkomen. Deze cliëntenraad zet zich al jaren in voor burgers met een bijstandsuitkering. Wethouder...

lees meer

Sociale werkvoorziening van Fonkelveen kondigt fusie aan

19 maart 2015

De Sociale werkplaats van Fonkelveen, 'Flitsveen', heeft aangekondigd dat de vestiging aan de Boomgaarde in Fonkelveen uiterlijk in 2017 zal worden gesloten.

lees meer

Meld u aan voor onze nieuwsbrief